Sanal POS Yönetimi
İnternet kullanımının tüketicilerin satın alma alışkanlıklarını da değiştirmesi sonucu pek çok kişi alışverişlerini online platformlardan geliştirmektedir. Online alışveriş sektörünün giderek büyümesi işletmelerin ürünlerini ve hizmetlerini e-ticaret sitelerinden satmaya yönelmesine neden olmaktadır. E-ticaret sitelerinden yapılan satışlarda sanal POS kullanılarak tahsilat yapılarak müşterilere güvenli ve konforlu bir alışveriş deneyimi yaşatmak mümkün hale gelebilmektedir.
İnternet ortamında kredi kartlarından ödeme alma amacıyla geliştirilmiş yazılım sistemlerine sanal POS denilir. İşletmeler sanal POS almak için bankalara başvuruda bulunurlar. Bu işlem sonucu sanal poslar internet ortamında satış ya da tahsilat süreçlerinde kullanılabilirler. Bununla birlikte sanal POS başvuruları bankaların yanı sıra ödeme kuruluşlarına da yapılabilmektedir.
İnternet kullanıcıları herhangi bir web sitesinden alışveriş yapacakları zaman kredi kartı bilgilerini web sitesindeki ödeme formu kısmına girerler. Bu bilgilerin güvenlik bir şekilde dijital ortamda bankaya ulaştırılmasıyla birlikte ödeme için provizyon alınır.
Sanal POS yönetimi tek bir entegrasyon ile e-ticaret sitelerinin tüm banka ve kredi kartları ile online ödeme almasına imkan veren önemli bir hizmettir. Sanal POS yazılımları güvenli bir şekilde provizyon alınmasını sağlamayı amaçlar. Bu sayede internet üzerinden transfer edilen bilgilerin üçüncü kişilerin eline geçmesi önlenir. Sanal POS yazılımlarında SSL şifreleme tekniği kullanılır. Sanal POS entergrasyonuyla e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren web sitelerinin sanal POS üzerinden gerçekleştirilen işlemlerle hizmetin alındığı banka arasında iletişim kurması sağlanır.
Sanal POS yönetimi işletmelerin herhangi bir aksaklıkla karşılaşmaksızın kendi web siteleri üzerinden tahsilat yapabilmelerine imkan verir. Sanal POS yazılımıyla işletmeler sanal POS altyapısını kullanarak online ödeme alabilirler. Kullanılan tüm sanal POS sistemlerine entegrasyonun sağlanması sürecin aksaksız ve güvenilir bir şekilde ilerlemesini sağlar. Bankaların sanal POS’larının farklı sistemleri tarafında kullanılabilmesi için müşterileriyle paylaştıkları farklı güvenlik parametreleri vardır. Sanal POS yönetimiyle her bankanın sanal POS entegrasyonu için hazırlanan özel sayfalarda güvenlik parametreleri hızlı bir şekilde tanımlandığı gibi bankaların altyapılarında gerçekleştirdikleri güncellemelerle değişikliklerin anlık olarak sisteme yansıtılması ödeme sürecinin kesintisiz bir şekilde devamlılığını sağlar.